Vitesse stunt en presenteert elf minuten voor deadline Musonda

1 september 2018, 00:00

De kruitdampen leken opgetrokken op de Nederlandse transfermarkt, maar elf minuten voor de deadline heeft Vitesse nog een stunt van de bovenste plank afgerond. De Arnhemmers hebben met Chelsea een akkoord bereikt over de verhuur van Charly Musonda. De 21-jarige Belg staat te boek als een toptalent.

De vleugelspeler, die ook achter de spitsen kan acteren, maakte in 2012 de overstap van Anderlecht naar Chelsea. Hij doorliep de jeugdopleiding en werd in het seizoen 2015/2016 verhuurd aan Real Betis. Hij speelde voor die club zestien duels. Op 12 augustus 2017 maakte de Belg zijn officiële debuut voor Chelsea in de Premier League-wedstrijd tegen Burnley. In januari 2018 speelde hij op huurbasis voor het Schotse Celtic.

Bij Chelsea kwam hij er desondanks nog niet aan te pas, waardoor hij nu naar Vitesse mag verkassen. Dat de Arnhemmers zijn komst in de absolute slotfase van de transferwindow hebben bewerkstelligd, is een knappe prestatie. "We hebben Charly al drie jaar op de radar staan. Hij is een veelzijdige speler, die zowel op tien als op de beide flanken kan spelen. Charly heeft een goede actie, heeft veel snelheid en is technisch vaardig", zegt technisch directeur Marc van Hintum.

Na de interlandperiode gaat hij aan de slag in Arnhem.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen