Gisteren gemist: veel late transfers in de Eredivisie

1 september 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 31 augustus.

PEC heeft met Bouzanis derde aanwinst op Deadline Day binnen

PEC Zwolle heeft ook doelman Dean Bouzanis weten te strikken. De 27-jarige Australiër komt op huurbasis over van Melbourne City. De club is tevens in bezit van een optie tot koop. Hij is gehaald voor de blessure van Diederik Boer, waarvan PEC Zwolle nog niet weet hoe lang hij uit de roulatie is. De enkelvoudig bekerwinnaar presenteerde vrijdag ook Gianluca Scamacca en Alessandro Tripaldelli.

Ongelukkig huwelijk tussen NAC en Birighitti ten einde

NAC Breda is definitief verlost van Mark Birighitti. De Brabanders melden op Deadline Day dat het contract van de 27-jarige keeper ontbonden is. De club nam de doelverdediger vorig jaar over van Manchester City, maar bij NAC wist hij niet te imponeren.

Bazoer heeft gewenste huurtransfer naar FC Porto te pakken

Het is definitief: Riechedly Bazoer gaat zijn geluk beproeven in Portugal. De 21-jarige middenvelder trekt de deur bij VfL Wolfsburg achter zich dicht en kiest voor een avontuur bij FC Porto. Die club kondigt zijn komst vrijdagavond aan.

Sneijder kent goede generale voor afscheid bij Oranje

Wesley Sneijder heeft vrijdagavond een prima generale repetitie beleefd voor zijn afscheidswedstrijd bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Al Gharafa won met zijn ploeg vrijdagavond met 0-4 van Al-Ahli.

FC Emmen verzuimt om concurrent De Graafschap te verslaan

FC Emmen heeft een overwinning in eigen huis op De Graafschap weggegeven. In de tweede helft kreeg de formatie van Dick Lukkien na hard werken de zo verdiende openingstreffer via uitblinker Alexander Bannink, maar zag niet veel later de bezoekers - tegen de verhoudingen in - nog terugkomen. Fabian Serrarens zorgde voor een gelijkspel in het duel dat beide ploegen absoluut niet wilde veriiezen, maar dat FC Emmen vrijdagavond verdiende te winnen: 1-1.

FC Twente wint van Roda JC, Go Ahead Eagles bovenaan

Maar liefst tien wedstrijden werden er vrijdagavond tegelijk afgewerkt in de Eerste Divisie. Virtueel was Go Ahead Eagles de koppositie even kwijt, maar na negentig minuten staat Kowet weer vier aan kop in de Eerste Divisie. Al waren daar wel een rode kaart en een gemiste penalty van tegenstander MVV Maastricht voor nodig. FC Twente won verder het onderonsje van mede-degradant Roda JC en won SC Cambuur in de slotfase van TOP Oss.

FC Utrecht haalt Bahebeck 1,5 uur voor deadline terug

Jean-Christophe Bahebeck is definitief terug bij FC Utrecht. De Franse spits speelde vorig seizoen al in de Domstad, maar zag zijn verhuurperiode door blessures in het water vallen. Nu is Utrecht erin geslaagd hem definitief over te nemen van Paris Saint-Germain.

Heracles en Emmen ronden huurtransfer Niemeijer af

Kort voor het verstrijken van de transferdeadline is de overstap van Reuven Niemeijer naar FC Emmen rondgekomen. De 23-jarige middenvelder speelt dit seizoen op huurbasis voor de promovendus, dat hem huurt van Heracles Almelo.

ADO huurt herstellende Kishna wederom van SS Lazio

De verhuurperiode van Ricardo Kishna aan ADO Den Haag viel vorig seizoen in het water omdat de buitenspeler al snel een zware knieblessure opliep. Daar is hij inmiddels van aan het herstellen, maar mogelijk gaat hij dit seizoen meer minuten maken in Den Haag. ADO huurt hem namelijk wederom van SS Lazio.

Vitesse stunt en presenteert elf minuten voor deadline Musonda

De kruitdampen leken opgetrokken op de Nederlandse transfermarkt, maar elf minuten voor de deadline heeft Vitesse nog een stunt van de bovenste plank afgerond. De Arnhemmers hebben met Chelsea een akkoord bereikt over de verhuur van Charly Musonda. De 21-jarige Belg staat te boek als een toptalent.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen