FC Twente wint van Roda JC, Go Ahead Eagles bovenaan

31 augustus 2018, 21:54   Bijgewerkt: 31 augustus 2018, 22:03

Maar liefst tien wedstrijden werden er vrijdagavond tegelijk afgewerkt in de Eerste Divisie. Virtueel was Go Ahead Eagles de koppositie even kwijt, maar na negentig minuten staat Kowet weer vier aan kop in de Eerste Divisie. Al waren daar wel een rode kaart en een gemiste penalty van tegenstander MVV Maastricht voor nodig. FC Twente won verder het onderonsje van mede-degradant Roda JC en won SC Cambuur in de slotfase van TOP Oss.

FC Twente - Roda JC 3-1

De Duitser Mario Engels speelde vorig seizoen redelijk anoniem bij Roda JC, maar is het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie vlammend begonnen met vier goals in twee wedstrijden. Tegen Twente duurde het niet lang voordat de vleugelaanvaller opnieuw zijn stempel drukte: hij gaf een piekfijne assist op Mitchel Paulissen. Twente stond in de eigen Grolsch Veste al vroeg op achterstand, maar draaide dit dankzij Engels landgenoot Tim Hölscher om.

De Duitse aanvaller die deze zomer terugkeerde schoot eerst op prachtige wijze een vrije trap binnen, hierna versierde hij een penalty. Tom Boere verzilverde het buitenkansje en dus keerde Twente het tij en greep de ploeg de voorsprong. Via Ulrich Bapoh liep Twente in de tweede helft uit naar 3-1 en dus boekten de Tukkers een belangrijke overwinning op concurrent Roda.

TOP Oss - SC Cambuur 1-3

TOP Oss stond vrijdagavond even virtueel aan kop van de Eerste Divisie, wie had dat gedacht? Nadat de club uit Oss haar naam afgelopen zomer terug veranderde, lijkt de club vleugels te hebben gekregen. Dankzij Bryan Smeets, vorig jaar nog weinig gelukkig spelend in Leeuwarden, greep TOP de voorsprong tegen Cambuur. De Ajax-nachtmerrie maakte het even later bijna nog bonter, toen hij van een dikke veertig meter maar net over schoot.{image[328472][left-half][]}

Karim Rossi scoorde vorige week als invaller van Cambuur een zeer belangrijke treffer en werd ook vanavond weer van stal gehaald. Nog geen drie minuten na zijn invalbeurt flikte hij het weer: op aangeven van Kevin van Kippersluis schoot hij de 1-1 tegen de touwen. Beide ploegen kwamen hierna lang niet verder dan speldenprikjes, maar Rossi gaf zijn invalbeurt nog meer kleur. Hij maakte zijn tweede van de wedstrijd en doopte zo TOP Oss in rouw. Rossi zou zelfs zijn hattrick nog complementeren.

MVV Maastricht - Go Ahead Eagles 1-2

Go Ahead Eagles stond na twee speelrondes met de nieuwe trainer John Stegeman op de eerste plaats in de Eerste Divisie. MVV begon echter zeer sterk tegen de koploper en kwam via Luc Marens op een terechte 1-0 voorsprong. Go Ahead wist niet waar het te zoeken, maar werd door MVV-verdediger Maxime Gunst een ware gunst gedaan: de linksback pakte in de zestiende minuut een oliedomme rode kaart. Met een man meer ging het beter lopen bij Kowet, ondanks dat MVV ook gevaar bleef stichten.

Via Richard van der Venne, die afgelopen zomer overkwam van TOP Oss en al goed was voor twee goals en een assist, kwamen de Deventenaren op gelijke hoogte. In de tweede helft pakte Go Ahead ook de voorsprong, via pinchhitter Maarten Pouwels, die tegen Jong Utrecht ook al als invaller had gescoord. Hij kwam deze zomer over van amateurclub SV Dalfsen. Hiervoor had Anthony van den Hurk vanaf elf meter vergeten om bij zijn debuut te scoren: de gemiste penalty zorgde ervoor dat MVV niet opnieuw de voorsprong greep. Uiteindelijk bleken de rode kaart en de gemiste penalty dus kantelpunten in{image[328471][right-half][]}de wedstrijd en gaat Go Ahead met een prettig gevoel en de koppositie de bus terug naar Deventer in.

Alle uitslagen:

FC Den Bosch - Jong Ajax 1-1

FC Eindhoven - Almere City FC 0-2

FC Volendam - Jong AZ 1-1

Jong PSV - Helmond Sport 1-1

NEC - FC Dordrecht 1-0

RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam 0-1

Telstar - Jong FC Utrecht 2-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen