FC Emmen verzuimt om concurrent De Graafschap te verslaan

31 augustus 2018, 21:53   Bijgewerkt: 31 augustus 2018, 23:45

FC Emmen heeft een overwinning in eigen huis op De Graafschap weggegeven. In de tweede helft kreeg de formatie van Dick Lukkien na hard werken de zo verdiende openingstreffer via uitblinker Alexander Bannink, maar zag niet veel later de bezoekers - tegen de verhoudingen in - nog terugkomen. Fabian Serrarens zorgde voor een gelijkspel in het duel dat beide ploegen absoluut niet wilde veriiezen, maar dat FC Emmen vrijdagavond verdiende te winnen: 1-1. 

Met een uitstekende overwinning tijdens de seizoensstart en daarna twee kansloze nederlagen was de start van FC Emmen vrijwel gelijk aan die van de bezoekers uit Doetinchem. Hoewel van een 'zespuntenduel' in deze fase van de competitie nog geen sprake kan zijn, was de intentie aan beide kanten meer dan duidelijk: winnen, maar belangrijker nog, niet verliezen. Desondanks werd er redelijk frank en vrij gespeeld.

Zonder groots te spelen en heel veel risico's te nemen, waren er mogelijkheden zat aan beide kanten. Meeslepend, intensief en in een hoog tempo werd er wél gespeeld voor de pauze. Hoogstaand was het desondanks zeker niet. Eredivisie-waardig ook (nog) niet direct. Het was overlevingsvoetbal van beide kanten. Gevaarlijk worden uit counters en corners.

En dat laatste, hoekschoppen, daar kreeg Emmen er talloze (13 versus 1) van. Cavlan vond een paar keer Pedersen, maar de spits kreeg de bal niet tussen de palen. Ook niet uit een reguliere voorzet van de linksback. Dat het openingsdoelpunt, waar overigens bijna niemand meer op rekende, na ruim tachtig minuten alsnog uit een hoekschop viel, was bijna onvermijdelijk. Een van de zeldzame corners vanaf rechts - bijna alles ging over links - werd door niemand weggewerkt, waardoor Bannink van dichtbij - via Jurjus - in twee instanties kon binnenwerken.

En zo kreeg het duel dat beide ploegen niet wilde verliezen, ook geen winnaar. Trainer Lukkien zal daar het naarste nasmaakje aan overhouden, want zijn ploeg was veel en veel sterker na de rust. Toch lopen beide ploegen met vier punten uit vier duels voorlopig 'gewoon' op schema voor de 34 punten - altijd goed voor handhaving. Al staat beide teams, met name De Graafschap, gezien het voetbal nog een zware strijd tegen degradatie te wachten.

De opstellingen en beoordelingen van FC Emmen en De Graafschap*

FC Emmen: Kjell Scherpen 5,5; Gersom Klok 6, Keziah Veendorp 6, Nick Bakker 6,5, Caner Cavlan 6,5; Luciano Slagveer 5,5 (72. Wouter Marinus -), Glenn Bijl 6,5, Hilal Ben Moussa 7, Michael Chacon 6,5; Alexander Bannink 7,5 (82. Henk Bos -), Nicklas Pedersen 5 (77. Jafar Arias -)

De Graafschap: Hidde Jurjus 7; Myenty Abena 5, Sven Nieuwpoort 5, Ted van de Pavert 5, Leeroy Owusu 5; Frank Olijve 6 (86. Delano Burgzorg -), Stef Nijland 6 (65. Jordy Thomassen - ), Jordy Tutuarima 7; Daryl van Mieghem 4, Fabian Serrarens 6, Youssef El Jebli 6 (77. Mohamed Hamdaoui -).

Man of the match: Alexander Bannink

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen