Misidjan verkast naar Nürnberg en gaat spelen in Bundesliga

31 augustus 2018, 18:57

Virgil Misidjan gaat voor het eerst in zijn carrière spelen in de Bundesliga. De 25-jarige aanvaller heeft vrijdag een contract getekend bij promovendus 1. FC Nürnberg. Vura, zoals zijn bijnaam luidt, komt over van het Bulgaarse Ludogorets Razgrad.

Misidjan genoot zijn jeugdopleiding bij Willem II, waar hij ook debuteerde in het profvoetbal. Vijf jaar geleden verkaste de Brabander naar Ludogorets. Met de kampioen van Bulgarije speelde Misidjan in de Champions League en de Europa League, en ontmoette hij clubs als Liverpool, Real Madrid, Arsenal en Paris Saint-Germain.

Donderdag kwam Misidjan voor het laatst in actie voor Ludogorets. Mede door een doelpunt en een assist van hem, plaatsten de Oost-Europeanen zich ten koste van Torpedo Kutaisi voor de Europa League. "Ik heb vijf mooie jaren gehad in Bulgarije, maar ik denk dat het nu tijd is voor een nieuwe ervaring in een nieuwe competitie", zegt Misidjan op de website van zijn nieuwe Duitse club.

Ondertussen hangt Misidjan in Nederland nog steeds een gevangenisstraf van een half jaar boven het hoofd. De speler werd in mei veroordeeld voor mishandeling, maar hij ging in beroep. Nürnberg vraagt om begrip voor het feit dat zowel de club als Misidjan hier verder niet op willen reageren.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen