Henry blijft bij Belgische ploeg en maakt promotie

31 augustus 2018, 16:39

Thierry Henry blijft aan als assistent-bondscoach van België. Sterker nog, de Fransman maakt promotie en wordt eerste assistent van Roberto Martinez. Henry leek deze maand op weg naar Girondins Bordeaux, maar de onderhandelingen met die club liepen op niets uit.

Henry volgt Graeme Jones op, en daar is Martinez blij mee. "Hij heeft met zijn natuurlijke flair een enorme impact op de groep", zegt de Spaanse bondscoach volgens Sporza. "Het is algemeen bekend dat hij zich vanaf nu wil focussen op zijn trainerscarrière en dat hij daarom zijn mediaverplichtingen heeft laten vallen."

Normaliter blijft Henry, die ook stopte als analist bij Sky Sports, tot in ieder geval het EK 2020 werkzaam bij de Belgische ploeg. Martinez: "Hij had ook nog andere aanbiedingen. Hij wacht op een mooie kans, maar die moet wel beter zijn dan bij de Duivels. We zijn opgetogen dat hij met ons wil voortdoen waar we in Rusland mee begonnen zijn. Het is de ambitie om nog twee jaar te blijven. Hij krijgt een nog grotere rol en zal nu fulltime ingezet worden bij de Duivels."

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen