Buijs laat Mahi en Pohl op de bank starten tegen PEC Zwolle

31 augustus 2018, 16:07

De druk is enigszins van de ketel bij FC Groningen. De club zag het muitende duo Tom van Weert en Jesper Drost vertrekken en haalde bovendien een nieuwe aanvaller naar Groningen. Het zijn goede tekenen voor trainer Danny Buijs, die met zijn ploeg zondag tegen PEC Zwolle speelt.

Groningen pakte vorige week de eerste drie punten, door te winnen bij De Graafschap. Nu wacht het nog puntloze PEC Zwolle. "Ze hebben een goed voetballende ploeg, die zeker nog de nodige punten zal halen in dit seizoen. Maar het is niet de bedoeling dat ze daar zondag al mee beginnen. Zij hebben een lastige competitiestart. Tegen PSV hebben ze goed gespeeld, maar het kan even een keer tegenzitten", zegt Buijs op de clubwebsite.

De coach beschikt zondag over een fitte selectie. Dus ook Mimoun Mahi is inzetbaar. "Maar we zullen hem nog niet laten starten", zegt Buijs. "We houden hem liever achter de hand om hem bijvoorbeeld in de tweede helft te laten invallen. Het is duidelijk dat hij op dit moment nog niet weer negentig minuten maximaal te belasten is."

Nieuweling Jannik Pohl zit zondag ook bij de selectie. Ook hij start op de bank. Van hem heb ik me nog niet echt een beeld kunnen vormen op basis van zijn eerste training. Ik heb wel beelden gezien van wedstrijden bij Aalborg en daarin wordt het beeld van hem bevestigd, dat hij diepte in zijn spel heeft, agressief is en een harde werker."

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen