Van Bronckhorst verwacht geen transfer meer en steunt Berghuis

31 augustus 2018, 14:37

Giovanni van Bronckhorst vindt dat het een voordeel is dat PSV en Ajax zich hebben geplaatst voor de groepsfase van de Champins League. Niet alleen om punten te behalen voor het Nederlandse voetbal, maar ook vanwege de titelkansen van de Rotterdammers. Voorts ging de coach in op de blessures, de afwezigheid van Steven Berghuis in Oranje en het uitblijven van transfers.

Want op Deadline Day wordt er geen vuurwerk meer verwacht in Rotterdam-Zuid. Giovanni van Bronckhorst gaat het doen met de groep die er nu staat. Dus blijft aanvaller Nicolai Jørgensen wederom bij Feyenoord. "Hij traint voluit mee en maakt grote stappen. De kans is heel groot dat hij binnenkort weer wedstrijden kan spelen", vertelde hij op de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. Ook Tonny Vilhena vertrekt niet meer, volgens Gio en hij zal de knop snel omzetten.

Omdat er dus geen niemand meer bijkomt, zijn met name de posties voorin niet bepaald dubbelbezet in De Kuip. "Maar Jens Toornsta kan daar ook spelen en ook Mohamed El Hankouri is sterk teruggekomen van Willem II", relativeert Van Bronckhorst, die komend weekend tegen NAC Breda nog niet kan beschikken over Jørgensen en Ridgeciano Haps.

Europees avontuur

Ook ging het tijdens de persconferentie over de deelname aan de Champions League van concurrenten Ajax en PSV. Dat Feyenoord niet meedoet in Europa, daar baalt Van Bronckhorst nog altijd van. "Europese wedstrijden zijn heel leerzaam, maar dat heb je nu niet. Dat is het belangrijkste. Voor het Nederlandse voetbal is het niet goed dat er maar twee ploegen actief zijn in Europa."

Toch ziet hij het ook als een klein voordeeltje dat Feyenoord geen zware midweekse duels heeft. "Je hebt nu meer tijd om wedstrijden voor en na te bespreken", aldus Van Bronckhorst. "Ik denk dat het in ons voordeel is dat Ajax en PSV wel Europees spelen. We moeten bijblijven in de titelstrijd. Aan het eind van het seizoen moeten er bij staan om kans op de titel te houden."

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen