Officieel: Promes tekent voor vijf seizoenen bij Sevilla

31 augustus 2018, 13:11

Quincy Promes heeft zijn transfer naar Sevilla afgerond. De Oranje-international ligt voor vijf seizoenen vast bij de vijfvoudig Europa League-winnaar. Dat melden de Andalusiërs vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Spartak Moskou zou zo'n twintig miljoen euro vangen voor de aanvaller. FC Twente verkocht hem vier jaar geleden nog voor twaalf miljoen euro aan de Russen.

Promes vloog donderdag naar Spanje, waar hij het Europa League-duel van Sevilla met Sigma Olomouc (3-0) aanschouwde. Even leek er nog een kink in de kabel te komen, omdat Sevilla aanvullende eisen zou hebben gesteld. Later vonden de partijen toch nog een opening. Met deze transfer vangt Twente ook enkele tonnen. De Tukkers vangen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337689/goed-nieuws-voor-twente-twee-financiele-meevallers-aanstaande/,_blank,vijf procent] van de winst, zo weet de Tubantia. Ook Go Ahead Eagles krijgt een bedragje. 

In totaal speelde Promes - die bij de selectie van Ronald Koeman zit - 135 wedstrijden voor Spartak, daarin was hij 66 keer trefzeker en bereidde hij 34 doelpunten voor. In het seizoen 2017/2018 werd Promes topscorer van Rusland, in 2017 werd hij verkozen tot beste speler.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen