PEC Zwolle neemt duo op huurbasis over van Sassuolo

31 augustus 2018, 12:49   Bijgewerkt: 31 augustus 2018, 12:55

PEC Zwolle heeft twee Italianen aangetrokken: Gianluca Scamacca (archiefbeeld) en Alessandro Tripaldelli komen op huurbasis over van Serie A-club Sassuolo. Dat hebben de Blauwvingers vrijdagmiddag officieel bevestigd. Ook wordt de Australische doelman Dean Bouzanis nog verwacht, maar zijn komst is nog niet aangekondigd.

Scamacca is niet geheel onbekend in het Nederlandse voetbal. De negentienjarige spits speelde in de jeugd van PSV, waar hij anderhalf jaar geleden vertrokk. Scamacca heeft ook een verleden bij AS Roma. Tripaldelli is een negentienjarige linksback, die eerder ook bij Juventus speelde. Beide PEC-aanwinsten zijn Italiaans jeugdinternational.

"Met het aantrekken van Gianluca en Alessandro ben ik zeer content. Het zijn twee talentvolle spelers, die niet voor niets sinds jaar en dag uitkomen voor de vertegenwoordigende elftallen van Italië", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp op de website van PEC Zwolle. De jongelingen zijn nu in een fase aanbeland, dat ze een podium nodig hebben om zich te laten gelden. Wij bieden ze graag deze kans."

Nijkamp vervolgt: "Gianluca is een boom van een spits, kopsterk en met een neusje voor het doel, terwijl Alessandro een voetballende verdediger is die de hele flank bestrijkt. Deze spelers zorgen er tevens voor dat de concurrentie binnen de selectie verder toeneemt en de technische staf uit meerdere soorten voetballers kan kiezen."

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen