Koeman roept Frenkie de Jong op, Berghuis en Bergwijn er niet bij

31 augustus 2018, 12:01   Bijgewerkt: 31 augustus 2018, 13:26

Ronald Koeman heeft Frenkie de Jong definitief opgeroepen voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Ajax zit er voor het eerst bij. Voor Feyenoorder Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Marco Bizot, Eljero Elia, Timothy Fosu-Mensah, Hans Hateboer, Terence Kongolo, Guus Til en Wout Weghorst heeft de bondscoach géén plaats in zijn selectie voor de duels met Peru (oefeninterland) en Frankrijk (Nations League). Jasper Cillessen is fit genoeg en zit bij de selectie, terwijl Wesley Sneijder voor de allerlaatste keer is opgeroepen.

De ervaren middenvelder zit van dinsdagavond tot en met donderdagavond, wanneer Oranje in Amsterdam oefent tegen Peru, het afscheidsduel van Sneijder, bij de selectie van Koeman. "Afscheid nemen in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is", aldus de recordinternational. Ook voor Donny van de Beek, die bij Ajax geen vaste basisplaats meer heeft - maar nog wel veel speelde, is plek in de groep van Koeman. Tete is eveneens opgeroepen: hij werd de laatste keer nog gepasseerd voor het Nederlands elftal en lijkt bovendien weinig perspectief meer te hebben bij Olympique Lyon. Opvallend is dat er liefst vier aanvallers nog zijn afgevallen.

{image[324785][right-half][]}Het Nederlands elftal opent het nieuwe interlandseizoen donderdag 6 september met een oefenwedstrijd tegen Peru in de Johan Cruijff ArenA. Dat is het officiële afscheid van Wesley Sneijder, die ongeveer een uur zal spelen. Drie dagen later speelt Oranje zijn eerste duel in de nieuwe UEFA Nations League. In Stade de France in Saint-Denis wacht wereldkampioen Frankrijk. Beide ontmoetingen staan gepland om 20.45 uur.

Bergwijn, Fosu-Mensah en Til kunnen ondanks deze teleurstelling wel vooruitkijken naar interlands: zij zijn namelijk opgeroepen voor de selectie van Jong Oranje. Onduidelijk is of het belang van het duel van Jong Oranje, dat tegen de leeftijdsgenoten van Engeland speelt, mee heeft gespeeld in de afweging van Koeman. Als de ploeg van Erwin van de Looi nog eerste wil eindigen in de poule, moet er gewonnen worden.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Volledige vselectie:

Keepers: Jasper Cillessen (Barcelona), Sergio Padt (FC Groningen), Jeroen Zoet (PSV)

Verdedigers: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Virgil van Dijk (Liverpool), Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Watford), Matthijs de Ligt (Ajax), Stefan de Vrij (Internationale), Kenny Tete (Olympique Lyon)

Middenvelders: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Wesley Sneijder (Al-Gharafa), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanvallers: Ryan Babel (Besiktas), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV), Justin Kluivert (AS Roma), Quincy Promes (Sevilla)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen