Van Rhijn verdient een contract bij AZ: "Deze club voelt als thuis"

31 augustus 2018, 10:52

Ricardo van Rhijn is er toch in geslaagd om een contract af te dwingen bij AZ. De verdediger draaide op eigen verzoek mee met de voorbereiding in Alkmaar en heeft zo een eenjarige verbintenis verdiend bij de selectie van John van den Brom. Zijn contract bij Club Brugge, die na komend seizoen afliep, is ontbonden. "Deze club voelt al als een soort thuis voor mij", aldus Van Rhijn.

In Alkmaar gaat de rechtsback, die stand-in zal worden van Jonas Svensson, spelen met rugnummer 34, als eerbetoon aan Abdelhak Nouri. "Ik heb hier de hele voorbereiding al meegedaan en ik ben blij dat AZ de keuze heeft gemaakt voor een extra jaar. Ik woon hier in de buurt, ik ken de selectie en de manier van spelen. Het is al met al een plek waar ik me goed voel."

De rechtsachter speelde eerder voor Ajax, alvorens hij naar Club Brugge vertrok. In zijn eerste jaar maakte hij nog de nodige speelminuten, maar afgelopen seizoen werd hij al verhuurd aan AZ. Hoewel zij eerst verder wilden kijken, heeft Van Rhijn uiteindelijk toch een contract verdiend.

{image[327569][right-half][]}Geen transfers meer

"We zijn er heel erg tevreden mee dat we de mogelijkheid kregen om Ricardo aan het eind van de transfermarkt nog te strikken", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. Het is de laatste inkomende transfer voor de Alkmaarders, verwacht Huiberts. "Wij zijn met de selectie rond. Ik denk dat we een fantastische groep hebben en dat belooft veel voor de rest van het seizoen." Alleen Fred Friday en Illias Bel Hassani mogen nog vertrekken uit Alkmaar.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen