FC Twente contracteert 'allround middenvelder' Espinosa

31 augustus 2018, 10:09   Bijgewerkt: 31 augustus 2018, 10:21

FC Twente heeft de transfervrije Javier Espinosa (25) vastgelegd. De Spaanse middenvelder tekende op de slotdag van de transferwindow een tweejarig contract in Enschede, met de optie voor een extra seizoen. Espinosa is oorspronkelijk afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Barcelona.

"We zijn buitengewoon trots dat Javier voor FC Twente heeft gekozen en dat we hem voor meerdere jaren hebben kunnen vastleggen", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen op de website van de Tukkers. "Javier is een geweldige allround middenvelder die bij FC Barcelona is opgeleid en met zijn 25 jaar heeft hij al een bulk aan ervaring. Zijn komst heeft veel energie gekost en daarom is het mooi dat we zijn overgang hebben kunnen realiseren. Ook bij deze overgang speelde de grootte van de club een belangrijke rol voor de speler om voor FC Twente te kiezen."

Espinosa vertrok in 2014 bij Barcelona, waar hij in het tweede elftal speelde. Hij kwam daarna uit voor Villarreal, Almeria, Elche, Levante en Granada. In totaal speelde hij 214 wedstrijden in het betaalde voetbal van Spanje. Hij is de twaalfde aanwinst voor Twente. 

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen