Exit van Drost doet Groningen pijn: "Geen goed huwelijk"

31 augustus 2018, 07:47   Bijgewerkt: 31 augustus 2018, 07:57

Nadat Tom van Weert vertrok bij FC Groningen heeft ook Jesper Drost zijn zin gekregen: na het relletje van afgelopen week vertrok de aanvaller donderdag naar Heracles Almelo. Een transfervrije (!) overgang die in het hoge noorden veel pijn doet. "Helaas is het geen goed huwelijk gebleken tussen Jesper en FC Groningen", was de duidelijke conclusie van Hans Nijland, over de man die 1,4 miljoen euro kostte.

Dat vertelt hij tegenover het Dagblad van het Noorden. "Drost kon terugkijken op een prima periode bij Zwolle, zat bij Jong Oranje. Je hoopt dan natuurlijk dat het dezelfde kant op gaat als andere succesvolle spelers die we in het verleden hebben aangetrokken, zoals Dusan Tadic, Filip Kostic, Andreas Granqvist en noem ze allemaal maar op", legt hij de keuze van destijds uit.

Hoewel PEC Zwolle enkele maanden geleden nog enkele tonnen over had voor Dost, werd dat bod afgewezen. Maar na de rel van vorige week en zijn aflopende contract in 2019, leek er een onhoudbare situatie te ontstaan. "We hebben er intern lang over gesproken en kwamen tot de conclusie dat dit in de huidige situatie uiteindelijk de beste oplossing is voor alle partijen. Het ging hem niet meer worden bij FC Groningen."

Mogelijk komt er nog een opvolger, zeker is dat technisch manager Ron Jans nog een drukke slotdag krijgt. De veelgenoemde Thomas Bruns is volgens DvhN geen optie, terwijl volgens hen de namen van Reuven Niemeijer (Heracles Almelo), Bart Ramselaar (PSV) en Ilias Bel Hassani (AZ) wél rondzingen in Groningen.

Lees ook: FC Groningen ruilt Van Weert officieel voor Deense spits Pohl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen