Sevilla bevestigt: Promes onderweg naar La Liga

31 augustus 2018, 00:13

Sevilla heeft donderdagavond bevestigd dat Quincy Promes onderweg is naar de vijfvoudig Europa League-winnaar. De Oranje-international ondergaat vrijdag de medische keuring, waarna zijn transfer van Spartak Moskou naar La Liga afgerond kan worden.

De Oranje-international zag in stadion Ramón Sánchez-Pizjuán dat zijn toekomstige ploeggenoten zich plaatsten voor de Europa League. Sevilla won met 3-0 van Sigma Olomouc, dat eerder nog wel AZ-plaaggeest Kairat Almaty uitschakelde in het kwalificatietoernooi. De Andalusiërs melden zich vrijdag voor de loting en horen dan wie ze zullen treffen in de poulefase.

Tegelijkertijd maakt Sevilla alles in orde om Promes te contracteren. Daar zag het donderdag eerst niet naar uit. Promes stond op het punt het vliegtuig naar Spanje te pakken, totdat de deal leek te klappen. Sevilla zou met aanvullende eisen zijn gekomen, waarbij Promes moest inleveren. Een paar uur later vonden de partijen tóch een opening en landde Promes alsnog op Spaanse bodem.

Dat is ook goed nieuws voor FC Twente. De Tukkers verkochten de Amsterdammer vier jaar geleden voor zo'n twaalf miljoen euro aan Spartak Moskou. Twente sprak daarbij af dat hij vijf procent van de winst zou pakken, mocht Promes aan een andere club worden verkocht. Naar verluidt vangt Spartak zo'n twintig miljoen euro en levert dat Twente enkele tonnen op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen