Feyenoord City schat verwachte inkomsten te hoog in

31 augustus 2018, 00:14

Er ligt een te rooskleurig beeld van de verwachte inkomsten van Feyenoord City. Volgens adviesbureau International Stadia Group (ISG) verwacht Feyenoord op jaarbasis twee miljoen euro te veel. Dat meldt RTV Rijnmond. Volgens Feyenoord City-woordvoerder Ruud Bijl moet het businessplan iets aangepast worden.

De twee miljoen komt voort uit hoger geschatte inkomsten uit horeca. ISG denkt echter dat Feyenoord City  minder bezoekers en rondleidingen trekt. "Die twee miljoen euro is met het oog op een totale omzet van honderd miljoen euro een relatief laag percentage", zegt Bijl. Hij benadrukt dat het adviesbureau over de stadionplannen 'doorsnee positief' is.

Naar verwachting komt in november het aangepaste businessplan. Het totale financieringsbedrag van 444 miljoen euro zal niet omhoog gaan. "Dat bedrag blijft gelijk", weet Bijl. ISG zal zijn goedkeuring moeten geven om Feyenoord City rond te krijgen. Bovendien moet de financiering nog geregeld worden.

Van banken wordt een bedrag van 253 miljoen euro verwacht. Feyenoord zelf moet een eigen vermogen bij elkaar krijgen. Naar verluidt gaat het om een resterend bedrag van 150 miljoen euro. Daarnaast zou de gemeente met 40 miljoen komen, maar Rotterdam heeft een paar harde eisen op het gebied van mobiliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen