Ten Hag: "Je kunt de loting perspectiefrijk noemen"

30 augustus 2018, 21:41

Erik ten Hag is tijdens de loting voor de Champions Leauge op zijn wenken bediend. Ajax werd donderdagavond in Monaco gekoppeld aan Bayern München, de club waar Ten Hag eerder werkte. Tussen 2013 en 2015 had hij de leiding over het tweede elftal van Bayern. Ajax zit ook in een groep met Benfica en AEK Athene. "Je kunt de loting perspectiefrijk noemen", aldus de Ajax-trainer.

"Het is een wensloting. Bayern München is echt mijn club geworden. De club, de stad, het stadion", zegt Ten Hag in een reactie tegen Voetbal International. "Het is ook voor velen een voorbeeldclub. En voor de supporters is het ook een prachtige tegenstander. Daarnaast hebben wedstrijden tussen Nederlandse en Duitse clubs altijd iets speciaals."

Bayern is de grote favoriet in de groep. Benfica en AEK Athene hadden beide net als Ajax het kwalificatietoernooi nodig om de poulefase te bereiken. "Je kunt de loting perspectiefrijk noemen. Alleen ik heb op dit moment nog geen goed zicht op de kwaliteiten van Benfica en AEK Athene om daar direct al een oordeel over te geven. Benfica is traditioneel heel sterk, niet voor niets in pot 2."

AEK Athene is de grote onbekende. "Ze zijn de kampioen van Griekenland en zijn dus boven Olympiakos Piraeus geëindigd, dat jarenlang kampioen werd daar. Dat zegt wel iets. En uitduels in Griekenland betekent dat je in een heksenketel terecht komt. Toch blijf ik erbij dat het drie heel aansprekende tegenstanders zijn, zeker ook voor de fans. De steden zijn goed bereisbaar en daarnaast zal de term heksenketel ook voor onze thuisduels gelden. Dat werd in de afgelopen weken wel duidelijk."

Lees meer: PSV loot Barça

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen