Modric pakt UEFA's prijs voor beste speler van Europa

30 augustus 2018, 19:59

Luka Modric (32) is gekozen tot beste speler van Europa. De Kroaat troefde Cristiano Ronaldo en Mohamed Salah af. De spelmaker van Real Madrid kreeg tevens de prijs voor beste middenvelder. Individuele prijzen waren er ook voor Keylor Navas, Sergio Ramos en Ronaldo. Pernille Harder loste Lieke Martens af als beste speelster van afgelopen seizoen.

Modric won met Real Madrid voor het derde seizoen op rij de Champions League. Tevens bereikte hij met Kroatië zeer verrassend de WK-finale, waarin Frankrijk te sterk bleek. Hij, Ronaldo en Salah waren de enige over gebleven kandidaten voor de award. Antoine Griezmann, Lionel Messi, Kylian Mbappé, Kevin De Bruyne, Raphaël Varane, Eden Hazard en Sergio Ramos maakten in een eerder stadium ook kans op de prijs.

UEFA's Player of the Year Award ging de afgelopen twee jaar naar Ronaldo, die donderdag tijdens de loting van de Champions League wel de prijs voor beste aanvaller opstreek. Navas werd gekozen tot beste keeper, Ramos kreeg de prijs voor beste verdediger. Bij de vrouwen verscheen Pernille Harder op het podium, zij volgt Martens op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen