PSV loot Barça, Spurs en Inter, Ajax in poule met mogelijkheden

30 augustus 2018, 19:18   Bijgewerkt: 31 augustus 2018, 00:12

Ajax en PSV weten hun tegenstanders voor de Champions League. Vooral de landskampioen mag zijn borst natmaken. De Eindhovenaren nemen het op tegen FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale. Ajax ontmoet Bayern München, Benfica en AEK Athene. Dat heeft de loting van donderdagavond uitgewezen.

Barça behoort zoals ieder seizoen tot de topfavorieten, met Lionel Messi. De blaugranas verprutsten het vorig seizoen tegen verrassing AS Roma. Tottenham Hotspur kocht deze transferwindow geen enkele speler, maar is de Premier League met een honderd procent score begonnen en een van de uitdagers voor de titel. Bij Internazionale, dat in de Serie A nog niet won, staat Stefan de Vrij onder contract. Zij kochten aardig in, begonnen alleen zwak onder leiding van Luciano Spalletti. 

Lees ook: PSV begint de Champions League op bezoek bij Barcelona

Ajax tegen Bayern, Benfica en AEK

Bayern München was afgelopen jaargang dicht bij het bereiken van de finale, maar moest het hoofd buigen voor latere winnaar Real Madrid. Trainer Erik ten Hag hoopte op een weerzien met zijn oude werkgever en is dus op zijn wenken bediend. Benfica bereikte het miljardenbal via het kwalificatietoernooi, waarin het Fenerbahçe en PAOK Saloniki klopte. AEK Athene is de kampioen van Griekenland en de grote onbekende in de poule.

Lees ook: Ajax trapt Champions League af tegen AEK Athene

Real Madrid tegen Kluivert

Titelverdediger Real Madrid speelt in Groep G tegen het AS Roma van Justin Kluivert. De Koninklijke treft ook CSKA Moskou en Viktoria Plzen. Groep C lijkt met Paris Saint-Germain, Napoli, Liverpool en Rode Ster Belgrado de poule des doods. Ook interessant is poule H, waar Cristiano Ronaldo met Juventus zijn oude club Manchester United ontmoet. De Oude Dame gaat ook spelen tegen Valencia en Young Boys. 

Manchester City neemt het opnieuw op tegen Shakhtar Donetsk. Beide ploegen zaten vorig seizoen een groep met Feyenoord en Napoli. Nu maken het Olympique Lyon van Memphis Depay en Kenny Tete en Hoffenheim, met Joshua Brenet en Justin Hoogma, de poule van The Citizens compleet. Groep D met Lokomotiv Moskou, FC Porto, Schalke 04 en Galatasaray is op papier de minst aansprekende poule: weinig voetbalfans die warm worden van de affiches in die groep.

Groep A

Atlético Madrid

Borussia Dortmund

AS Monaco

Club Brugge

Groep B

FC Barcelona

Tottenham Hotspur

PSV

Internazionale

Groep C

Paris Saint-Germain

Napoli

Liverpool

Rode Ster Belgrado

Groep D

Lokomotiv Moskou

FC Porto

Schalke 04

Galatasaray

Groep E

Bayern München

Benfica

AJAX

AEK Athene

Groep F

Manchester City

Shakhtar Donetsk

Olympique Lyon

Hoffenheim

Groep G

Real Madrid

AS Roma

CSKA Moskou

Viktoria Plzen

Groep H

Juventus

Manchester United

Valencia

Young Boys

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen