Gerrard loodst Rangers na zeven seizoenen terug Europa in

30 augustus 2018, 18:28

Rangers FC is terug in Europa. Steven Gerrard, die bezig is aan zijn eerste trainersklus, loodste de Schotten donderdag definitief naar de groepsfase van de Europa League. Rangers speelde gelijk in Rusland tegen Ufa (1-1). Na de 1-0 van vorige week was dat voldoende.

In het seizoen 2010/2011 speelde Rangers voor het laatst in een Europees hoofdtoernooi. Via de groepsfase van de Champions League kwam de Schotse club in de knock-outfase van de Europa League terecht. De laatste zestien was het eindstation, nadat PSV te sterk was. Daarna volgde het faillissement en moest Rangers opnieuw beginnen.

Vorig seizoen was het Luxemburgse Progrès Niedekorn in de eerste kwalificatieronde te sterk, maar deze zomer verging het Rangers een stuk beter. Shkupi (Macedonië), Osijek (Kroatië) en Maribor (Slovenië) werden onderweg naar de play-offs uitgeschakeld. Het tweeluik met Ufa bleek een taaie.

In Schotland won Rangers met 0-1. De return eindigde de ploeg van Gerrard vandaag (donderdag) met negen man. De negen man trokken het 1-1 gelijkspel over de streep.  Na de 0-1 van Oviemuno Ejaria en de 1-1 van Dmitry Sysuev werd Alfredo Morelos met zijn tweede gele kaart al in de 38ste minuut van het veld gestuurd. Jon Flanagan overwkam in de 66ste minuut hetzelfde, maar desondanks hield Rangers stand en zit de club vrijdag in de koker voor de loting van de groepsfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen