Pusic boos dat hij internationals mist: "Is geen amateurvoetbal"

30 augustus 2018, 17:40

Bij FC Twente zijn Matthew Smith (Wales) en Joël Drommel (Jong Oranje) komend weekend tegen Roda JC afwezig vanwege de interlandverplichtingen. En dat zorgt voor de nodige woede bij trainer Marino Pusic, die vindt dat net als in de Eredivisie ook de Eerste Divisie stil zou moeten liggen tijdens de interlandperiode. "We spelen geen amateurvoetbal", foetert hij.

"Dit heeft niets met topsportbeleid te maken. Als je zegt dat je de Eerste Divisie serieus neemt als kweekvijver dan moet je die competitie ook dusdanig faciliteren", vindt hij tegenover TC/Tubantia. "Ik hoor overal dat het Nederlandse voetbal op de schop moet en dat er het nodige moet veranderen. Maak ik hier dan ook maar snel nieuwe afspraken over." Het valt bovendien net in het weekend dat Twente tegen mede-degradant Roda JC speelt, dat haar eerste twee duels won.

"Als club moet je daar bij je transferbeleid dus eigenlijk rekening mee gaan houden, want op deze manier word je gestraft", aldus Pusic, die de Limburgers wel als favoriet ziet voor de ontmoeting. "De huidige positie van Roda verbaast mij niets. De kern van het basisteam van vorig jaar is bijna hetzelfde. Ze hebben een ingespeeld team. Met daarbij een scorende spits, in de persoon van Mario Engels, is het niet onlogisch dat ze de ranglijst nu aanvoeren."

Dat doet het overigens wel samen met Go Ahead Eagles en verrassend RKC Waalwijk en TOP Oss. FC Twente heeft twee punten minder en staat vooralsnog op de vierde plaats. Pusic: "Wij hebben meer mutaties en daarom vergen de gewenste automatismen meer tijd. Uiteraard werken we daar hard aan. Ik reken op een boeiend duel en ik ben benieuwd hoe we omgaan met het verdedigende spel van Roda. Met name in de omschakeling zullen we op onze hoede moeten zijn. Ik ben daarom ook blij om te zien hoe de nieuwe spelers steeds meer naar elkaar toe groeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen