NAC slaat toe en huurt Mühren voor één seizoen van Zulte

30 augustus 2018, 17:15

NAC Breda heeft de gewenste spits binnen: aanvaller Robert Mühren wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Zulte Waregem. Tot dusver had de ploeg van Mitchell van der Gaag naast Mitchell te Vrede weinig alternatieven, maar dat is met de komst van de multifunctionele voetballer opgelost. "Hij is een ander type dan we al in huis hebben en past goed in het profiel van een spits die de ruimtes achter de laatste lijn van de tegenstander kan opzoeken", aldus technisch directeur Hans Smulders.

De voorhoedespeler kan overigens ook meteen achter de spits spelen, zo bleek vorig seizoen bij Sparta Rotterdam. "Ik speel het liefst net achter de spits, maar kan met mijn diepgang net zo goed renderen als enige spits. Het is in ieder geval mijn bedoeling om dit seizoen veel aan spelen toe te komen en het publiek op zoveel mogelijk doelpunten en assists te trakteren", vertelt de aanwinst op de clubsite.

Deze deal is in elk geval snel gegaan, want vanmorgen zat Mühren nog in België. "Het is voor mij allemaal snel gegaan. Vanochtend zat ik nog in België en nu sta ik als een gelukkig mens hier in het Rat Verlegh Stadion." Hoewel hij primair komt als diepe spits, kan hij volgens Smulders ook prima achter of met Te Vrede in het elftal staan. "Daarmee heeft onze staf nu meerdere opties voor de invulling van de aanvallende speelstijl. We hebben veel gesprekken gevoerd en zijn blij dat we Robert hebben overtuigd om voor NAC te kiezen."

Afgelopen seizoen werd Mühren verhuurd aan Sparta Rotterdam, de club met wie hij uiteindelijk uit de Eredivisie degradeerde. Hoewel hij voor twee seizoen had getekend op Het Kasteel, keerde hij na de degradatie terug in België. Daar kwam hij echter niet aan de bak, waardoor deze optie ideaal is voor de 29-jarige voetballer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen