Excelsior huurt 'nieuwe Messi' Edwards van Tottenham

30 augustus 2018, 17:05   Bijgewerkt: 30 augustus 2018, 19:33

Excelsior heeft voor een stunt gezorgd op de transfermarkt: de Rotterdammers hebben met Marcus Edwards (19) een enorm groot talent naar de Nederlandse velden gehaald. De aanvaller tekende al een profcontract en maakte al zijn debuut bij Tottenham Hotspur, maar had daar amper uitzicht op speeltijd. Dat moet op Kralingen anders worden, waar hij trainer Adrie Poldervaart meer aanvallende opties moet geven.

"Toen ik hoorde over de belangstelling hoefde ik daar niet lang over na te denken", vertelt Edwards, die door Mauricio Pochettino ooit werd vergeleken met Lionel Messi in zijn jonge jaren. "Ik volg de Nederlandse competitie al langer en ik denk dat het voetbal hier bij mij past. Van Excelsior wist ik eerlijk gezegd nog niet zo veel, maar ik heb het een en ander opgezocht en wat ik heb gelezen, sprak me erg aan. Ik moet nog kennismaken met iedereen, maar ik voel me al welkom. Er hangt een prettige sfeer bij deze club."

Ook Ajax werd deze zomer gelinkt aan het grote talent, maar uit die vermeende interesse kwam vervolgens niets meer. Eerder werd de aanvaller ook al uitgeleend aan Norwich City, maar daar kwam hij amper aan de bak. Na het vertrek van onder anderen Stanley Elbers, Levi Garcia en Mike van Duinen heeft Poldervaart, die al eerder aangaf nog aanvallende versterkingen nodig te hebben, met Edwards weer wat meer opties voorin bij de Rotterdammers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen