Ten Hag hoopt op last minute-versterking voor aanval Ajax

30 augustus 2018, 07:31

Als het aan Erik ten Hag ligt, dan is Ajax nog niet klaar op de transfermarkt. De oefenmeester van de Amsterdammers hoopt dat voor het verstrijken van de transferdeadline een aanvallende versterking wordt aangetrokken. Het versterken van de aanvallende linie staat los van een eventueel vertrek van Hakim Ziyech.

"Maar ik zeg ook niet dat het gaat gebeuren", vertelt Ten Hag aan De Telegraaf. "We hebben alle posities behoorlijk bezet. Al is Kasper Dolberg natuurlijk al heel lang afwezig in de spits. We hopen dat Kasper zo snel mogelijk weer aan boord is. Maar op het moment dat ik bij Ajax tekende kreeg ik de mededeling dat hij geblesseerd was geraakt en sindsdien heb ik nauwelijks over hem kunnen beschikken. En ja, in de Champions League heb je wel twee goede centrumspitsen nodig."

Ten Hag hoopt binnenkort een nieuwe speler te kunnen verwelkomen, maar vindt het nog belangrijker dat de huidige spelersgroep intact blijft. De trainer gaat ervan uit dat er niemand meer vertrekt. "Ik denk dat plaatsing voor de Champions League ook reden voor de spelers is om bij Ajax te blijven, want je ziet dat er iets moois aan het groeien is. En dat is prachtig om mee te maken."

De Ajax-trainer is hoe dan ook tevreden over zijn selectie. De Amsterdammers trokken Dusan Tadic en Daley Blind aan en raakten – op Justin Kluivert na – geen grote namen kwijt. "Marc Overmars heeft met de rest van de directie zijn nek uitgestoken. Marc, het Technisch Hart en ik hebben zo de selectie kunnen samenstellen. De technische staf heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Met elkaar hebben we een goede analyse gemaakt waar we spelers nodig hadden en welke spelers daarvoor in aanmerking kwamen. Daarna er zijn krachtsinspanningen geleverd om dingen voor elkaar te krijgen. En nu staat er een heel aantrekkelijke selectie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen