Van Leer speelt dit seizoen bij NAC: "Ik sta te popelen"

29 augustus 2018, 20:38

De huurtransfer van Benjamin van Leer naar NAC Breda is woensdagavond helemaal rondgekomen. Ajax verhuurt de 26-jarige sluitpost dit seizoen aan de ploeg uit Brabant, zo maken beide clubs bekend. In Amsterdam had hij geen uitzicht op speeltijd.

Van Leer kwam vorig jaar zomer over van Roda JC, maar maakte zijn debuut bij Ajax niet. Daardoor heeft de club nu besloten om hem een jaar in Breda te stallen. Een mooie kans voor hem om weer in de Eredivisie te kunnen spelen. "Ik sta te popelen om weer onder de lat te staan en in volle stadions te spelen. Toen NAC zich vorige week meldde werd ik direct enthousiast. NAC is een speciale club waar veel voetballers graag voor willen uitkomen. Die echte voetbalsfeer, het altijd volle stadion, de oprechte betrokkenheid, dat vind je niet snel in Nederland. Ik ben fit, klaar om alles te geven en kan niet wachten om voor die fanatieke aanhang te spelen", zegt hij op de clubwebsite.

NAC had een keepersprobleem, maar heeft dat opgelost. Eerder deze week kwam Theo Zwarthoed al naar Breda. "Vorige week kregen we te maken met de situatie rond Muric en zijn plotselinge vervroegde terugkeer naar Manchester City", zegt directeur Hans Smulders. "Dat is natuurlijk niet hoe we het op voorhand hadden voorzien, maar vanaf dat moment is het vooral zaak om snel te schakelen en voor een goede oplossing te zorgen. Benjamin stond vanaf het eerste moment hoog op onze lijst en we denken met hem een meer dan goed alternatief te hebben gevonden. Hij is voor NAC een geweldig goede keeper die zich al bewezen heeft op Eredivisieniveau. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Benjamin erbij de rust kunnen terugbrengen onder onze lat."

Dinsdag zat Van Leer nog bij de selectie van Ajax voor het duel met Dinamo Kiev in de laatste voorronde van de Champions League. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen