Puskas-genomineerde Robson-Kanu stopt als Wales-international

29 augustus 2018, 14:15

Ryan Giggs kan als bondscoach van Wales niet langer een beroep doen op Hal Robson-Kanu. De aanvaller, die overigens ook nog niet werd opgeroepen onder leiding van Giggs, zette woensdag een punt achter zijn interlandloopbaan. Zijn doelpunt op het EK 2016 tegen België (3-1) leverde hem nog een uitverkiezing voor de Puskás Award van de FIFA op.

Sinds dat toernooi kwam hij in de WK-kwalificatie nog regelamtig in actie, maar nadat Wales het niet redde om zich te kwalificeren voor het WK in Rusland, lieten de coaches hem links liggen. Chris Coleman riep hem niet meer op en sinds het debuut van Giggs tegen China (0-6 winst) zat hij ook niet meer bij de selectie.

"Het was een droom om mijn land internationaal te vertegenwoordigen. Een eer dat ik dit shirt mocht dragen. Ik heb lang nagedacht, maar nu besloten om te stoppen en me te richten op mijn clubcarrière. Ik hoop dat Giggs de komende jaren kan verder bouwen aan een nieuwe generatie en op wat Gary Speed en Chris Coleman hebben opgebouwd", laat hij weten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen