Krüzen vervangt Bosvelt als assistent bij Jong Oranje

Krüzen vervangt Bosvelt als assistent bij Jong Oranje

29 augustus 2018 – Hendrie Krüzen is de nieuwe assistent-trainer van Jong Oranje. Hij is de vervanger van Paul Bosvelt, die zijn functie in Zeist niet meer kon combineren met zijn werkzaamheden voor Go Ahead Eagles. Krüzen werkte in het verleden vaak samen met Peter Bosz, maar gaat nu dus onder Erwin van de Looi functioneren, in een staf samen met keeperstrainer Sierd van der Berg en tweede assistent Hedwiges Maduro.

"Hendrie is volgens ons, in de rol van assistent-trainer, een hele goede aanvulling op de technische staf van Jong Oranje. Met hem halen we iemand met veel nationale en ook internationale ervaring binnen. Wij denken dat hij samen met Erwin en de rest van de staf onze talenten verder kan brengen", aldus directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. "Natuurlijk is het jammer dat Paul zijn werk bij Go Ahead Eagles niet langer kan combineren met deze functie, maar we zijn erg blij met deze oplossing."

Krüzen zelf, die na zijn vertrek bij Borussia Dortmund nog geen nieuwe uitdaging had gevonden met Bosz, kijkt ook uit naar zijn nieuwe functie. "Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan. Het werken met jonge, talentvolle, gretige voetballers heb ik altijd mooi gevonden en bij Jong Oranje is hieraan geen gebrek. We hebben een zware, maar zeker geen onmogelijke uitdaging om ons te kwalificeren voor het EK 2019 in Italië en San Marino. Ik heb er vertrouwen in dat wij samen met de staf en spelers iets moois kunnen gaan neerzetten."

Na zes duels staat het Nederlands jeugdelftal op de tweede plaats in de kwalificatiepoule voor het EK, achter koploper Engeland, dat een voorsprong van vijf punten heeft. Die ploeg is op 6 september in Norwich wel de eerstvolgende tegenstander van de ploeg van Van de Looi, die recentelijk Art Langeler verving. Ook Maduro is er pas sinds kort bij, waardoor er een hele nieuwe staf staat voor het beloftenteam van Oranje. 

gerelateerd