Zwarthoed komt als tweede man: "Maar ga concurrentiestrijd aan"

29 augustus 2018, 09:57   Bijgewerkt: 29 augustus 2018, 10:02

Theo Zwarthoed moest er lang op wachten, maar vond deze week bij NAC Breda dan toch de door hem gewenste nieuwe club. Hij was klaar met het kunstgras op Kralingen en vertrok, om vervolgens in Breda herenigd te worden met Mitchell van der Gaag. De goalie is klaar om te knallen en is niet bang om de concurrentiestrijd aan te gaan, bijvoorbeeld met Benjamin van Leer, die onderweg is naar Brabant.

"Ik kom als tweede man en om de jonge keepers te begeleiden. Dat betekent niet dat ik met de voeten omhoog op de bank zit tijdens een wedstrijd. Ik weet wat mijn rol is, zo kwam ik ook bij Excelsior binnen, maar je weet nooit hoe het loopt. Ik ga zeker de concurrentiestrijd aan", verzekert hij tegenover BN/De Stem. "Eerst zo snel mogelijk fit worden en mocht de trainer een beroep op mij willen doen, dan moet ik er staan. Als ik deze week goed train, zie ik geen problemen om zondag tegen Feyenoord bij de wedstrijdselectie te zitten."

Zwarthoed leek eerst op weg naar Cyprus, waar voor hem het ideaalplaatje lag. Omdat zijn gevoel niet goed was, tekende hij toch niet en ging hij zijn conditie op peil houden bij FC Volendam. Totdat NAC Breda kwam: voor Zwarthoed een mooie club óp gewoon gras. "Ik ging altijd graag naar NAC, een van de mooiste uitwedstrijden van het jaar. Als je de beleving ziet, de sfeer. Daar wilde ik nu onderdeel van zijn, NAC is een van de mooiste clubs van Nederland."

Eerder stond de imiddels 35-jarige doelman bij onder andere FC Volendam, AZ, RKC Waalwijk, Excelsior, De Graafschap en FC Volendam onder contract. Bij NAC Breda loste hij in elk geval een deel van het keepersprobleem op. Nadat Nigel Bertrams vertok deze zomer, werd Arijanet Muric teruggeroepen naar Manchester City en bleek Karol Niemczycki nog niet klaar voor het grote werk. Mark Birighitti is persona non grata in Breda en mag ook weg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen