Duel tussen Fortuna Sittard en Utrecht in gevaar door staking

29 augustus 2018, 08:53   Bijgewerkt: 29 augustus 2018, 09:51

Het duel tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht is serieus in gevaar: de politievakbond ACP zet de protestacties de komende dagen door om een betere cao af te dwingen. Door de staking is er geen politie beschikbaar voor het duel dat zaterdagavond gepland staat in Sittard. Burgemeester Sjraar Cox snapt dat er snel duidelijkheid moet komen over het Eredivisie-duel.

Na de ontmoeting tussen Fortuna Sittard en PSV van twee weekenden terug ontstonden ongeregeldheden, waarbij er bouwmaterialen naar de politie werden gegooid. Ook dat speelt mee bij de keuze van de politie om ditmaal bij het voetbal te staken. "En als oplossing wordt dan geopperd om dubbel zoveel politiemensen in te zetten. Dat zoeken wij niet", laat Gerrit van de Kamp, voorzitter van de vakbond, weten in de ochtendshow van L1.

Burgemeester Cox baalt van de rellen van tijdens de tweede Eredivisie-speelronde, vooral omdat daar geen signalen voor waren op voorhand. "Goed, daar moeten Fortuna én de gemeente verantwoordelijkheid voor nemen", laat Cox weten. Hij gaat snel in gesprek met alle betrokkenen om te kijken of het duel van komend weekend tegen FC Utrecht door kan gaan of niet. "Ik moet afwegen wat dit betekent voor de veiligheid van bezoekers en onze eigen mensen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen