Onbekende Nederlander Da Cruz debuteert in de Serie A

29 augustus 2018, 08:43

Alessio da Cruz is momenteel nog een relatief onbekende Nederlandse voetballer, maar de aanvaller laat momenteel nadrukkelijk van zich horen in de Serie A. Tegen SPAL (1-0 verlies) maakte hij zijn debuut namens Parma op het hoogste niveau in Italië en dus droomt hij van een nieuwe kans in Jong Oranje. Dat hij hij die nog niet heeft gekregen, stelt hem enigszins teleur.

"Ik heb vorig seizoen de eerste zes maanden uitstekend gepresteerd bij Novara. Daardoor heb ik de mooie stap naar Parma gemaakt. Ik kwam toen weer in beeld bij Nederland onder 20 en heb het daar ook direct goed gedaan", legt da Cruz uit in De Telegraaf. "Helaas raakte ik na de wedstrijd tegen Tsjechië geblesseerd, dus het seizoen zat erop. Ik heb van de mensen bij de KNVB alleen maar positieve reacties gekregen. Daardoor verwachtte ik dat ik voldoende had laten zien om in aanmerking te komen voor Jong Oranje. Maar helaas."

De komende duels wil hij zichzelf laten zien op het hoogste niveau in Italië. "Ik kan als spits spelen, maar ook achter de spits of op beide vleugels. Als vleugelspeler heb ik voldoende snelheid en een individuele actie. Als spits weet ik goed de ruimtes te benutten met mijn snelheid of in de combinatie te voetballen met mijn medespelers."

Mocht het bij het Nederlands (jeugd)elftal uiteindelijk niets worden, heeft Da Cruz altijd nog meer ijzers in het vuur: hij kan zowel uitkomen voor Portugal, als ook Kaapverdië. Toch hoopt hij op Oranje. "Ik voel me echt een Nederlander, omdat ik daar mijn hele leven heb gewoond en gevoetbald. Ik kom het liefst uit voor Nederland en hoop zo snel mogelijk te worden geselecteerd door Erwin van de Looi voor Jong Oranje."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen