Frenkie de Jong verzekert nog een jaar bij Ajax te blijven

29 augustus 2018, 08:19   Bijgewerkt: 29 augustus 2018, 08:33

Frenkie de Jong heeft een einde gemaakt aan alle geruchten rondom zijn mogelijke transfer: de middenvelder blijft Ajax deze zomer trouw. Hoewel FC Barcelona interesse zou hebben in de Ajacied en hij meermaals groot op de voorpagina van de Spaanse sportkranten stond, heeft hij verzekerd niet naar Catalonië te zullen vertrekken. "Ik blijf nog een jaartje bij Ajax."

Dat vertelt hij in gesprek met de NOS, als antwoord op de vraag tegen wie hij graag zou spelen in de groepsfase van de Champions League. "Ik zou wel graag tegen FC Barcelona willen spelen", klonk het antwoord. "Of ik ook bíj Barcelona wil spelen? Misschen ooit op een dag. Maar niet dit seizoen nog. Ik blijf dit jaar gewoon bij Ajax."

Met kwalificatie voor de Champions League komt er bovendien nog een neuwe uitdaging voor Ajax én De Jong, die nog nooit in het miljarden speelde. Een goede zaak en bovendien terecht, vond de Ajacied. "Niet veel mensen hadden gedacht dat we het zouden halen, na drie voorrondes. We hebben geen wedstrijd verloren en waren bijna elk duel de betere partij."

Ook in Kiev was Ajax sterker dan de opponent Dinamo. De Jong: "De eerste tien minuten zetten ze wel veel druk en kregen ze veel corners, maar daarna hebben we de wedstrijd overgenomen. Al hadden we wel een aantal doelpunten moeten maken." De 0-0 was echter genoeg voor het bereiken van de groepsfase van de Champions League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen