Hiariej speelt met Bolt: "Wel eens betere voetballers gezien"

28 augustus 2018, 17:45

Het natuurlijk een opvallende verschijning: de achtvoudig Olympisch kampioen Usain Bolt probeert na zijn sprintcarrière nu zijn droom als profvoetballer te verwezenlijken. Dat probeert hij nu bij Central Coach Mariners uit Australië, waar ook oud-FC Groningen-speler Tom Hiariej speelt.

De Nederlander moet wel lachen om de aanwezigheid van de Jamaicaan, zo blijkt uit een gesprek met RTV Noord: "Hoe moet je dat zeggen?", vertelt de verdediger annex midddenvelder. "Ik heb wel eens betere voetballers gezien. Voetbaltechnisch wordt het lastig voor Bolt. Al zie ik wel potentie." Volgens Hiariej is er aan inzet geen gebrek bij Bolt: "Maar voor de basis heeft hij nog wel een tijdje nodig. Daar is hij ook druk op aan het oefenen."

Dat Bolt nog altijd een levende legende is, bleek uit de enorme mediahype die rond de Jamaicaan en zijn voetbaldrom hing. Bij de eerste training van de Australische club waren media over de hele wereld aanwezig. "Dat je bij zo'n legende in de kleedkamer zit, die ook gewoon zijn voetbalschoenen aantrekt. Dat was wel even wennen. Maar na een weekje went dat ook wel weer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen