Officieel: Strootman voor vijf jaar naar Olympique Marseille

28 augustus 2018, 17:04   Bijgewerkt: 28 augustus 2018, 17:36

Kevin Strootman (28) heeft zijn transfer naar Olympique Marseille afgerond. De Fransen kondigden zijn komst dinsdagmiddag officieel aan. De Oranje-international komt over van AS Roma, waar hij de afgelopen vijf seizoenen speelde. Marseille betaalt 25 miljoen euro, maat dit bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 28 miljoen. Strootman had in Rome nog een vierjarig contract. Bij Marseille heeft hij voor vijf seizoenen getekend.

Strootman kende in zijn Romeinse periode ook veel blessureleed aan zijn knie. Maar een fitte Strootman was een van de dragende krachten van Roma. Daarom krijgt technisch directeur Monchi ook kritiek op het vertrek van de Nederlander. Eerder verkochten de Italianen ook al Radja Naingollan aan Internazionale. Daartegenover staat wel de komst van maar liefst veertien nieuwe spelers. Met zijn vertrek naar Marseille komt Strootman trainer Rudi Garcia weer tegen. De twee werkten bij Roma al eens samen.

PSV en Sparta profiteren

De deal betekent een financiële meevaller voor PSV. De Eindhovenaren verkochten Strootman in 2013 aan Roma en bedongen een doorverkooppercentage. Dit betekent volgens Voetbal International dat PSV een bedrag ontvangt dat kan oplopen tot één miljoen euro. Sparta kan rekenen op bijna 950 duizend euro. Ook Strootmans oude club FC Utrecht profiteert mee.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen