Officieel: ADO Den Haag vindt in Necid gewenste spits

28 augustus 2018, 13:12

Het had wat voeten in de aarde, maar ADO Den Haag heeft de gewenste spits binnen. Tomas Necid tekent voor twee seizoenen in de Hofstad. De 29-jarige Tsjech komt transfervrij over van het Turkse Bursaspor, waar zijn contract werd ontbonden. Necid is de vervanger van Bjørn Johnsen, die deze zomer naar AZ vertrok.

Necid kon ook terugkeren naar PEC Zwolle, waarvoor hij in het verleden in 33 wedstrijden veertien keer scoorde. De 44-voudig international sloeg een aanbieding uit de Hanzestad af en kiest voor ADO, dat al een tijd op zoek was naar een spits. "We hebben ons niet gek laten maken door de transferwindow", zegt manager voetbalzaken Jeffrey van As op de website van ADO Den Haag. "Natuurlijk hadden we dit nieuws liever een maand eerder kunnen brengen, maar kwaliteit ging boven snelheid. Tomas heeft altijd bovenaan ons lijstje gestaan. Er was een paar maanden geleden al contact, maar door het contract met Bursaspor was het toen een moeilijke opgave."

Nadat de komst van Henk Veerman afketste, waagde de Residentieclub een nieuwe poging. Met succes. " Toen bleek de deur open te gaan. We zijn er blij mee dat de vele gesprekken vervolgens tot een overeenkomst hebben geleid. Tomas is sterk, gepassioneerd en koelbloedig. Hij is een echte targetman, die de bal kan vasthouden en voor het doel absoluut het verschil kan maken. We hebben Tomas lange tijd gevolgd en hebben veel vertrouwen in hem. Dat geldt uiteraard ook voor Yuning Zhang."

Necid speelde naast PEC Zwolle en Bursaspor ook voor Slavia Praag, CSKA Moskou en PAOK Saloniki.

Lees ook: Na Necid presenteert ADO Den Haag ook Troupée

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen