Van der Vaart debuteert: "Paste zich makkelijk aan"

28 augustus 2018, 11:19

Rafael van der Vaart heeft zijn eerste minuten voor Esbjerg achter de rug. De 109-voudig international maakte maandag een invalbeurt tijdens het gewonnen duel met Aalborg (0-1). "We hadden van tevoren niet afgesproken dat hij in zou vallen", zegt Esbjerg-trainer John Lammers.

"Het zou afhangen van hoe de wedstrijd zich zou ontwikkelen", aldus de Nederlandse coach tegen het Deense JV. In de 71ste minuut, bij de 0-1 voorsprong, achtte Lammers de tijd rijp om Van der Vaart te brengen. "Hij paste zich makkelijk aan. Hij is belangrijk voor het team. Ik weet zeker dat we van zijn kwaliteiten gaan genieten. De man houdt gewoon van voetballen."

Het waren Van der Vaarts eerste minuten in de Deense competitie sinds begin maart, toen hij in het shirt van Midtjylland kort in actie kwam. "Natuurlijk is de echt vorm er nog niet, maar per dag werken we daaraan", aldus de Heemskerker. "We kunnen trots zijn op deze overwinning. Iedereen heeft er hard voor gewerkt." Esbjerg staat dankzij de zege zesde in de Superliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen