Tottenham Hotspur duwt Mourinho en United verder in de put

27 augustus 2018, 22:53

Het zijn inktzwarte dagen voor José Mourinho en Manchester United. De Portugese manager stond er voor vandaag al niet best op in Manchester en heeft maandag een enorme tik gekregen van Tottenham Hotspur. Het team van Mauricio Pochettino veegde op Old Trafford de vloer aan met de thuisploeg: 0-3. Grote man aan de zijde van Tottenham was Lucas Moura, die twee keer scoorde.

Vorige week verloor United in de tweede speelronde van de Premier League met 3-2 bij Brighton & Hove Albion en dus laaide de kritiek op Mourinho weer op. De Portugees maakte in de transferwindow al geen beste beurt bij de club door te blijven smeken om versterkingen en daarmee min of meer af te geven op zijn huidige spelers. Mourinho kreeg zijn gewenste aanwinsten niet en baalde daar openlijk van. Het is nu de vraag of de Portugees zijn ontslag gaat krijgen na twee pijnlijke nederlagen op rij.

Waar het team van Mourinho slordig omsprong met de kansen, was Tottenham Hotspur klinisch in het afwerken. De ploeg had sinds 2014 niet meer gescoord op Old Trafford, maar sloeg kort na rust toe. Een prachtige kopbal van Harry Kane uit een corner van Kieran Trippier betekende de 0-1 en twee minuten later stond het 0-2. Lucas Moura, die in de basis stond en goed speelde, schoof de bal in de lange hoek na een lage voorzet van Christian Eriksen.

Het publiek op Old Trafford liet de onvrede blijken en ging absoluut niet achter de ploeg staan. Het is veelzeggend over de kille sfeer die er momenteel rond de selectie van Mourinho hangt. Dat het in de slotfase ook nog 0-3 werd, maakte het uiteraard nog veel pijnlijker. Moura zette in voor een rush, passeerde Chris Smalling simpel en verschalkte David De Gea met een zuivere knal in de lange hoek.

United moet de wonden likken en de clubleiding zal zich gaan beraden op de toekomst van de omstreden Portugese manager. Tottenham Hotspur kent daarentegen een geweldige start van het seizoen. Ondanks dat er geen enkele aankoop werd gedaan, staat de ploeg na drie competitieduels op negen punten. Bovendien heerst er serene rust op White Hart Lane. Het staat in schril contrast met de situatie bij het in crisis verkerende Manchester United.

[photo,116272,left,]

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen