NEC krijgt Jong Utrecht pas in 95ste minuut op de knieën

27 augustus 2018, 21:58

NEC leed vorige week puntenverlies tegen SC Cambuur en moest dus maandagavond winnen van Jong FC Utrecht om het seizoen nog enigszins goed te starten. Dat is ook gelukt en dat mag een klein wonder heten. In Utrecht kwam de ploeg met 1-0 achter, maar won het toch met 1-2.

In de Galgenwaard kwam het team van Jack de Gier al na een halfuur op achterstand. Keeper Gino Coutinho kon zich de treffer van Nick Venema aanrekenen, want hij liet een simpel schot uit zijn handen stuiteren. Venema kreeg daardoor een niet te missen kans en tikte binnen. Dat was niet onverdiend, omdat NEC zeer pover acteerde. De ploeg was zwak in balbezit en had niet de power om de beloftenploeg pijn te doen.

Toch kwam het, enigszins gelukkig, nog voor rust op 1-1 via Achahbar. Dat bleek het startschot van een tweede bedrijf waarin de ploeg van De Gier op jacht ging naar de winst. Zonder dat NEC goed speelde kreeg het toch meerdere goede kansen. Sven Braken schoot van dichtbij over, een doelpunt van debutant Jonathan Okita werd afgekeurd en een knal van Tom Overtoom vloog ook niet raak.

Het leek zodoende in 1-1 te eindigen, tot de laatste minuut van de blessuretijd aanbrak. Joey van den Berg pegelde de bal in de 95ste minuut naar voren en Braken werkte het speeltuig achter keeper Thijmen Nijhuis. Daardoor pakte NEC toch de drie punten en zijn de druiven voor Jong Utrecht zuur. Die ploeg verloor vorige week met 5-0 bij Go Ahead Eagles en krijgt dus weer een behoorlijke tik.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!