Veelbesproken Gündogan wil wel voor Duitsland blijven spelen

27 augustus 2018, 21:26

In tegenstelling tot Mesut Özil blijft Ilkay Gündogan wel beschikbaar voor de nationale ploeg van Duitsland. Beide middenvelders gingen in aanloop naar het WK op de foto met Recep Tayyip Erdogan, de president van Turkije. Dat kwam het duo op veel kritiek te staan.

De onrust in Duitsland was groot, waardoor Özil na het WK besloot om te stoppen als international. Zo ver wil Gündogan niet gaan. "Als ik word opgeroepen zie ik geen reden om te bedanken'', zegt hij tegen Duitse media. "Ik ben er trots op voor Duitsland te mogen spelen." De speler van Manchester City ziet de ophef niet als reden om te stoppen. "Ik heb mijn hele leven vrijwel uitsluitend positieve ervaringen opgedaan in Duitsland. Maar er zijn mensen geweest die de bewuste foto om politieke redenen hebben misbruikt. In die samenhang is soms de grens van racisme overschreden.''

Voor Özil was dat anders. De middenvelder van Arsenal vond dat hij racistisch werd bejegend in Duitsland. "Als we winnen ben ik een Duitser, maar als we verliezen ben ik een buitenlander", zei hij.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen