Vitesse stalt keeper Houwen in Eerste Divisie bij Telstar

27 augustus 2018, 18:20

Dit seizoen speelt Jeroen Houwen niet in de Eredivisie, maar in de Eerste Divisie. De 22-jarige keeper vertrekt bij Vitesse en gaat op huurbasis bij Telstar aan de slag. Die club zat met een keepersprobleem vanwege het plotselinge vertrek van Joey Roggeveen.

Houwen stond vorig seizoen in acht eredivisieduels onder de lat bij Vitesse en was ook de doelman in de vier play-off-duels. Bij zijn debuut in het eerste, tegen FC Groningen, viel hij in negatieve zin op. Tegen FC Groningen liet hij een hoge terugspeelbal van Fankaty Dabo in het eigen doel vliegen. Bij Telstar krijgt hij nu de kans om zijn blazoen weer op te poetsen.

Telstar huurde Joey Roggeveen dit seizoen van AZ, maar de keeper keert per direct terug naar Alkmaar. Waarom hij nu al vertrekt, wordt niet duidelijk gemaakt. "Door het plotselinge vertrek van Joey hebben wij snel moeten schakelen. Met Jeroen diende er een mooie kans aan om de selectie een kwaliteitsimpuls te geven. Jeroen neemt naast zijn kwaliteiten ook ervaring mee en is daarmee een welkome versterking", aldus technisch directeur Piet Buter van Telstar.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen