Willem II-defensie staat als een huis: "Freek is de leider"

27 augustus 2018, 17:38

De statistieken spreken voor zich: Willem II is het seizoen goed begonnen. De Tilburgers verloren weliswaar het openingsduel van VVV-Venlo (0-1), maar op bezoek bij FC Groningen (0-1) en tegen Heracles Almelo (5-0) werd gezegevierd. Met name het gering aantal tegendoelpunten valt op. Dat de Tilburgse defensie goed staat, is volgens Fernando Lewis aan één speler te danken: Freek Heerkens.

Willem II heeft – op papier – een aanvallende verdediging. Rechtsback Damil Dankerlui, centrale verdediger Lewis en linksback Diego Palacios zijn allemaal spelers met aanvallende intenties. Heerkens heeft derhalve een belangrijke rol als centrale verdediger. "We geven elkaar rugdekking. Als de bal aan de andere kant is, komt de andere back naar binnen. Het is een kwestie van samenwerken. Freek is de leider daarin, met hem heb ik een grote steun in de rug. Door hem presteren we goed als laatste linie. Alle props naar Freek", aldus Lewis tegenover Omroep Brabant.

In drie wedstrijden incasseerde Willem II één doelpunt. Ajax en AZ zijn de andere clubs die op nog maar één tegengoal staan. "We hadden ons goed voorbereid op Heracles", vertelt Lewis. "Peterson was voor mij de man in vorm, met drie doelpunten uit twee wedstrijden. En Brandley Kuwas heeft een individuele dribbel en goede kwaliteiten. Ze kunnen gevaar stichten voor elke defensie in de Eredivisie."

Als centrale verdediger maakt Lewis - eigenlijk rechtsback - een prima indruk in Tilburg. "De trainer vroeg in de voorbereiding of ik daar wilde spelen. We hadden toen veel blessures. Hij wilde weten hoe ik daar in stond. Alles voor het team, ik heb me daar bij neergelegd. Toevallig gaat het goed, ik hoop dit gevoel mee te nemen naar het einde van het seizoen."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen