Spoorboekje: interview met Eijer en Ajax tegen Dinamo Kiev

28 augustus 2018, 07:00   Bijgewerkt: 27 augustus 2018, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 28 augustus.

Nieuws

Strootman-transfer afgerond

Kevin Strootman staat op het punt om AS Roma te verruilen voor Olympique Marseille. De Nederlander zat maandag niet meer bij de selectie van Roma tegen Atalanta en is bezig zijn overstap af te ronden. Mogelijk krijgt zijn transfer vandaag zijn beslag. 

Komt Mourinho in de problemen? 

Met Manchester United verloor José Mourinho maandagavond met 0-3 van Tottenham Hotspur, wat alweer de tweede nederlaag van dit prille Premier League-seizoen betekende. Wordt de coach op straat gezet of krijgt hij het vertrouwen van de clubleiding? 

Specials

Interview met Eijer

FCUpdate.nl ging langs in Sittard om kennis te maken met René Eijer. De man die regelmatig achter Kevin Hofland in de schaduw staat, is eindverantwoordelijke bij de promovendus. Wat voor ervaringen deed hij op en wat voor persoonlijkheid gaat er in hem schuil? Een kennismaking met een betrokken, hardwerkende leider van het internationale gezelschap bij Fortuna.

Wedstrijden

Lens - Metz (20.45 uur)

In de Coupe de la Ligue, de Franse variant van de League Cup, staat de eerste ronde op het programma. Met Metz en Lens, de nummer één en twee van de Ligue 2 momenteel, meteen een aardig affiche. Bij Metz staat oud-Heraclied Jamiro Monteiro onder contract, kan hij de volgende ronde van de beker halen bij de degradant? 

Dinamo Zagreb - BSC Young Boys (21.00 uur)

Björn Kuipers heeft dinsdagavond de leiding over de zeer waarschijnlijk spannende return. Het heenduel eindigde onbeslist (1-1) bij het duel tussen de Zwitsers - waar Miralem Sulejmani onder contract staat en regelmatig speelt - en Kroaten. De gasten moeten dus minimaal eenmaal scoren, maar willen zich ook niet in de kaart laten spelen door Dinamo Zagreb. Wie van beide ploegen komt in het hoofdtoernooi van de CL terecht?

Dinamo Kiev - Ajax (21.00 uur)

Gaat eindelijk weer een Nederlandse ploeg zich via de voorronde van de Champions League plaatsen voor het hoofdtoernooi van het miljardenbal? Dat is de inzet van de ploeg van Erik ten Hag in Oekraïne. Gezien de 3-1 overwinning in eigen huis is de uitgangspositie goed, al zou het wel lekker zijn als Ajax snel een doelpunt kan maken. Dan moet de thuisploeg helemaal komen en ligt de weg naar Dinamo's doel helemaal open. 

Voetbal op tv

19.30 uur: FOX Sports vandaag, FOX Sports 1, overzicht van het belangrijkste voetbal nieuws van de dag

21.00 uur: Dinamo Kiev - Ajax, Veronica, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Dinamo Zagreb - BSC Young Boys, Ziggo Sport, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: AEK Athene - Videoton FC, Ziggo Sport Extra, live verslag van het Champions League-duel

22.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, praatprogramma over voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen