Lyon moet het eerste thuisduel in de CL zonder publiek spelen

27 augustus 2018, 13:21   Bijgewerkt: 27 augustus 2018, 13:32

Olympique Lyon moet het eerste thuisduel in de Champions League afwerken zonder publiek. Dat is de straf die volgt na ongeregeldheden rondom het Europa League-duel met CSKA Moskou, waar de supporters vuurwerk afstaken en van alles op het veld gooiden in de achtste finales. Ook krijgen de Fransen een boete van 100.000 euro.

Dat heeft de FIFA bekendgemaakt. Toch valt de straf voor Memphis Depay en consorten relatief mee, omdat ze eerder ook al boetes en voorwaardelijke straffen kregen opgelegd nadat het met de supporters misging tegen Besiktas. Uitsluiting van Europees voetbal behoorde zelfs nog even tot de mogelijkheden na het nieuwe wangedrag van de supporters.

Zover komt het dus niet voor Lyon. Wel is het te hopen voor die club dat de fans zich snel beter gaan gedragen, anders zal de straf een volgende keer op zeker nog hoger uitvallen. De ploeg van Depay stroomt dit seizoen in de groepsfase van het miljardenbal in.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen