Wijnaldum maakt als controleur van Liverpool indruk op Klopp

27 augustus 2018, 10:44   Bijgewerkt: 27 augustus 2018, 10:50

Jürgen Klopp is meer dan tevreden over de seizoensstart van Georginio Wijnaldum. De Duitse trainer stelt de 27-jarige Nederlander in de eerste wedstrijden van het seizoen op als controleur op het middenveld. Op die positie maakte Wijnaldum het afgelopen weekend tegen Brighton & Hove Albion (1-0 winst) wederom veel indruk op Klopp.

Gedurende de hele wedstrijd verstuurde Wijnaldum slechts één verkeerde pass. "Hij heeft het ook in de voorbereiding goed gedaan op deze positie", citeert The Guardian Klopp. "Dus daarom hebben we nooit enige twijfel gehad. Hij kan op het middenveld ook aan de zijkant spelen, maar in deze rol was hij briljant. 'Gini' is erg belangrijk voor ons omdat hij moeiteloos kan switchen van de ene mindset naar de andere."

Wijnaldum vormt samen met Naby Keita en James Milner het middenveld van Liverpool. De Engelsen staan na drie speelrondes bovenaan in de Premier League en kregen nog geen enkel tegendoelpunt. Jordan Henderson en miljoenenaankoop Fabinho - concurrenten van Wijnaldum - zijn nog nauwelijks in actie gekomen. Henderson krijgt na het WK de tijd om rustig terug te keren, Fabinho wordt langzaam gebracht.

"Ze kunnen alle drie goed uit de voeten als controleur, maar het belangrijkste is dat we als team verdedigen. Doe je dat niet, dan worden de ruimtes veel te groot en valt het niet meer te belopen", aldus Klopp over het drietal.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen