Gisteren gemist: PSV profiteert van Strootman, Koeman spreekt

27 augustus 2018, 00:30   Bijgewerkt: 26 augustus 2018, 23:45

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 26 augustus.

Koeman had goed gesprek met Mazraoui, Strootman en Sneijder

Ronald Koeman heeft een goed gesprek met Noussair Mazraoui achter de rug. De bondscoach van Oranje had een prettige ontmoeting met de Ajacied en heeft vertrouwen dat hij mogelijk ervoor kiest om voor Oranje te gaan spelen. Binnen enkele dagen verwacht Koeman nieuws rondom de rechtsback annex middenvelder.

PSV profiteert van Strootman-deal, Utrecht en Sparta deels

PSV gaat flink meeprofiteren van de aanstaande transfer van Kevin Strootman. De middenvelder is onderweg om AS Roma in te ruilen voor Olympique Marseille, waar een vijfjarig contract voor hem klaar ligt. In Eindhoven kunnen ze rekenen op een percentage van zo'n vijftien procent van de transfersom, die naar verluidt dertig miljoen euro bedraagt. Ook hebben ze, net als Sparta en FC Utrecht, recht op een zogenoemde solidariteitsvergoeding.

Feyenoord maakt er vijf in Friesland, maar eindigt in mineur; AZ, Vitesse, VVV en Utrecht gelijk

Feyenoord overtuigde zondagmiddag lang in het duel met sc Heerenveen. Halverwege zat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst dankzij Robin van Persie en Jens Toornstra (2x) op rozen en hoewel Tyrell Malacia meteen na de pauze Feyenoords vierde maakte, werd het in een knotsgekke eindfase nog bijzonder spannend (3-5). AZ en Vitesse speelden gelijk, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337500/utrecht-met-twee-gezichten-laat-punten-liggen-tegen-vvv/,_blank,net als] VVV-Venlo en FC Utrecht. Willem II haalde [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337491/hattrick-sol-bezorgt-willem-ll-klinkende-thuiszege-op-heracles/,_blank,fors uit] tegen Heracles Almelo.

Rust terug bij Groningen na de onrust rondom Van Weert en Drost

De rust is teruggekeerd bij FC Groningen: na een goed gesprek is alle kou uit de lucht tussen de technische staf en Tom van Weert en Jesper Drost. Toch mag het aanvallende duo wel vertrekken bij een goed bod. "We hebben besproken wat er is gebeurd. De conclusie was dat het ook anders had gekund", aldus Ron Jans over de situatie.

Sofyan Amrabat valt in en ziet Brugge winnen van Anderlecht

Met de Nederlanders Stefano Denswil, Ruud Vormer en Arnaut Groeneveld in de basis en aankoop Sofyan Amrabat als invaller heeft Club Brugge gewonnen van koploper Anderlecht. De blauw-zwarten waren in eigen huis te sterk en wippen door de overwinning over Anderlecht heen: 2-1.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen