Koeman had goed gesprek met Mazraoui, Strootman en Sneijder

26 augustus 2018, 23:29   Bijgewerkt: 26 augustus 2018, 23:43

Ronald Koeman heeft een goed gesprek met Noussair Mazraoui achter de rug. De bondscoach van Oranje had een prettige ontmoeting met de Ajacied en heeft vertrouwen dat hij mogelijk ervoor kiest om voor Oranje te gaan spelen. Binnen enkele dagen verwacht Koeman nieuws rondom de rechtsback annex middenvelder. Verder sprak Koeman over onder anderen Wesley Sneijder, Kevin Strootman en Klaas-Jan Huntelaar.

"Afgelopen donderdagmiddag heb ik met Mazraoui gesproken, samen Nico-Jan Hoogma vanuit de KNVB", vertelde de bondscoach in Studio Voetbal. "Wij hebben aangegeven wat we willen en hoe we het voor ons zien met hem. Dat hij in de toekomst een serieuze optie is voor de rechtsbackpositie." Koeman heeft een goed gevoel overgehouden aan het gesprek. "Vooraf dacht ik dat hij de voorkeur had voor Marokko, maar toen we uit elkaar gingen, heb ik iets meer hoop."

Koeman verwacht dat de Ajacied zijn keuze spoedig naar buiten zal brengen. "Ergens de komende dagen verwacht ik", zei Koeman, die wel gelooft dat Mazraoui zijn keuze nog echt moet gaan maken. "Anders komt ie niet naar ons toe en luistert hij niet naar ons, als de keuze al gemaakt zou zijn." Koeman dacht dat het ook in het geval van Hakim Ziyech een andere uitkomst had kunnen hebben, als het op deze wijze was aangepakt door de beleidsbepalers van destijds.

Spits-positie

Verder ging het ook over de spitspositie van Oranje. Zo zit Luuk de Jong bij Oranje om op een opportunistische manier te kunnen gaan spelen. "Hij heeft iets dat weinig anderen hebben. Je kunt met De Jong wel echt op een andere manier spelen", legde Koeman uit. Klaas-Jan Huntelaar, momenteel de eerste spits van Ajax, is voorlopig niet in beeld. "Hij is nu 35 en het EK is in 2020. Maar goed: als we morgen een finale spelen, dan spelen de beste elf. Hij oogt wel heel fit."

Voorts ging het ook over een andere middenvelder, namelijk Kevin Strootman. Hij staat voor een transfer naar Olympique Marseille. "Toevallig heb ik vanavond geappt met Kevin. Hij appte mij. Ik ga naar Roma-Atalanta en zou een kop koffie gaan drinken met hem, maar hij vliegt morgen naar Marseille." Een ontmoeting in de Italiaanse hoofdstad zit er dus niet in tussen bondscoach en speler.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen