De Vrij verspeelt weer punten met Inter, Fiorentina haalt flink uit

26 augustus 2018, 22:34

Stefan de Vrij heeft met Internazionale ook de tweede wedstrijd in de Serie A niet winnend afgesloten. Na de nederlaag van vorige week tegen Sassuolo kwam de Nederlandse verdediger, die weliswaar scoorde, zondagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Torino. Een fors fluitconcert van de fans in Stadio Giuseppe Meazza was het logische resultaat. Voor Fiorentina en Genoa waren er wel zeges in de emotionele wedstrijden.

Dat Inter puntverlies zou lijden, daar leek het in de pauze helemaal niet op. De thuisploeg was erg sterk en kwam via Ivan Perisic al na zes minuten op voorsprong. Na een half uur vergrootte De Vrij uit een corner de score bij een oppermachtig Internazionale. Maar in de tweede helft waren de rollen compleet omgedraaid: uit een heerlijke pass werkte Andrea Belotti van dichtbij de aansluitingstreffer binnen, gevolgd door de gelijkmaker van Soualiho Meïté na ruim een uur.

Hoewel Internazionale in de slotfase via Mauro Icardi nog kansen kreeg op de winnende treffer, liep de ploeg wederom averij op. Na twee duels is de opbrengst slechts een punt, waarmee De Vrij en consorten vanaf de eerste minuut achter de feiten aanlopen in de Serie A.

Fiorentina en Genoa winnen

Verder openden Genoa en Fiorentina het seizoen, nadat vorige week het duel werd uitgesteld vanwege de ramp in Genua met de brug. Tijdens het duel was er ook de nodige aandacht voor het ongeluk: er was een minuut stilte, er werden shirts gedragen met de tekst Genova nel cuore (Genua in ons hart) en in minuut 44 was er een groot applaus. Dat ter nagedachtenis aan de slachtoffers die vielen tijdens de ramp. Op dat moment stond Genoa al met 2-0 voor, dankzij doelpunten van aanwinst Krzysztof Pittek (laag schot uit een voorzet) en Christian Kouamé. Tegen het gepromoveerde Empoli, dat vorige week knap won van Cagliari, moest het diep in blessuretijd nog een treffer incasseren via Samuel Mráz, maar kwam de overwinning niet meer in gevaar (2-1).

Fiorentina stond tegen Chievo eveneens al op een ruime voorsprong tijdens het applaus in minuut 44. Met een heerlijke pegel van buiten het zestienmetergebied had Nikola Milenkovic na zes minuten het seizoen al geopend, gevolgd door een treffer van Gerson - vlak voor het eerbetoon. Marco Benassi kopte meteen na de rust de beslissende 3-0 binnen, waar Fiorentina via Federico Chiesa, wederom Benassi en Giovanni Simeone uiteindelijk een ruime overwinning boekte (6-1). Nenad Tomovic had een kwartier voor tijd de eer gered voor de bezoekers.