RC Genk ondanks twee gemiste penalty's terug aan Belgische kop

26 augustus 2018, 22:09

RC Genk heeft zich weer naast Club Brugge gespeeld aan de kop van de Jupiler Pro League. In een krankzinnig duel werd met heel veel pijn en moeite uiteindelijk afgerekend met Waasland-Beveren (3-2). Een eigen doelpunt van Maximiliano Caufriez besliste aan het einde van de reguliere speeltijd het duel, waarin Genk ook nog tweemaal een strafschop miste.

Na twintig minuten had Edon Zhegrova de score geopend, voor de ploeg die in de voorronde van de Europa League donderdag nog won van Brøndby (5-2). En omdat de treffer van Zhegrova lang op het scorebord bleef staan, leek het een eenvoudige avond te worden. Maar Genk moest uiteindelijk heel diep gaan tegen de formatie, waar Milan Massop negentig minuten meedeed. Binnen tien minuten draaide Opoku Ampomah de score namelijk totaal om en zo stond Genk een kwartier voor tijd opeens met 1-2 achter.

Op dat moment hadden Alejandro Pozuelo (voor de openingsgoal) en Leandro Trossard (tussen de treffers van Ampomah in) al een strafschop gemist namens de thuisploeg. Toch kwam er nog een redding: eerste kopte Mbwana Samatta de gelijkmaker binnen uit een corner, gevolgd door een voorzet van Trossard die via de ongelukkige verdediger Caufriez in het doel vloog, vlak voor de blessuretijd in ging.

Genk kroop dus door het oog van de naald en meldt zich ondanks de gemiste strafschoppen aan kop van de Jupiler Pro League naast Club Brugge. De ploeg van aanvoerder Ruud Vormer won zondag van Anderlecht (2-1).

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!