Willem II-uitblinker Lewis blijft met beide benen op de grond staan

26 augustus 2018, 21:54   Bijgewerkt: 26 augustus 2018, 23:45

Fernando Lewis is een van de verrassingen bij Willem II. De rechtsback, die ook nog weleens als rechtsbuiten speelde, staat centraal achterin bij de Tilburgers en maakt daar een uitstekende indruk. Sowieso loopt het goed voor de ploeg van Adrie Koster, die zondag hardhandig afrekende met Heracles Almelo (5-0). "We moeten met beide benen op de grond blijven staan", blijft Lewis bescheiden.

"We hadden veel geblesseerden en de trainer heeft gevraagd of ik centraal achterin wilde spelen. Omdat we veel druk naar voren willen geven. Daar hebben we het over gehad en als het team mij nodig heeft, wil ik daar graag spelen", aldus Lewis tegenover het Brabants Dagblad. Na drie duels heeft Willem II zes punten, alleen van VVV-Venlo (0-1) werd de eerste wedstrijd verloren. "Dit moeten we meenemen de rest van dit seizoen."

De goede prestaties van Lewis leverden overigens ook ludieke spreekkoren op voor de verdediger. 'Lewis in Oranje' klonk het in het Koning Willem II Stadion. "Ik heb het meegekregen", glimlachte de verdediger enigszins trots. "Dit gevoel moet iedereen meenemen. En ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg van iedereen." Met de uitwedstrijd tegen PSV in het verschiet wacht Willem II een zwaar karwei. "Een moeilijke wedstrijd. PSV wint over het algemeen bijna elke thuiswedstrijd", klonk het realistisch.

Vorig seizoen wonnen de Tilburgers in eigen huis overigens óók met 5-0 van PSV: op een zelfde scenario in Eindhoven durft uiteraard niemand te dromen bij Willem II. Maar dat ze goed zijn begonnen, is ook duidelijk.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen