Doelman Mignolet niet blij met verhuurbeurt Karius: "Vreemd"

26 augustus 2018, 20:49

Loris Karius wordt de komende twee jaar verhuurd aan het Turkse Besiktas. De goalie die na zijn blunders in de finale van de Champions League werd vervangen door Alisson gaat dus weer aan spelen toekomen. En dat is bij Simon Mignolet in het verkeerde keelgat geschoten. De Belg wil namelijk ook minuten maken en dat kan als tweede keeper op Anfield vermoedelijk amper. "Ik ben altijd duidelijk geweest: ik wil spelen."

Dat vertelt hij tegenover Het Laatste Nieuws. Afgelopen jaar liet hij ook al blijken het moeilijk te vinden om om te gaan met een rol op het tweede plan. Met de komst van Alisson en het vertrek van Karius, wacht hem echter een zelfde perspectief. "Ik vind het bizar dat Karius wel uitgeleend wordt, terwijl ik ook opties had om uitgeleend te worden. Maar om een of andere reden was dat niet mogelijk. Een keeper die vorig jaar de voorkeur kreeg op mij mag dan wel op huurbasis vertrekken. Vreemd."

Mignolet baalt duidelijk van de keuze van Jürgen Klopp. "Nummer twee of nummer drie maakt mij weinig uit. Speelminuten zijn het belangrijkste. Er is mij niks verteld na het vertrek van Loris. Ik weet dus niet hoe het met mijn toekomst bij Liverpool zit. We zullen wel zien wat er deze week nog gebeurt", aldus de Belg. De kans op een vertrek is zeer minimaal: Liverpool mag alleen nog spelers verkopen of transfervrij aantrekken. De reguliere transfermarkt is namelijk al dicht in Engeland.

Overigens was Alisson - hij was voor even de duurste doelman ter wereld - zaterdag erg belangrijk voor The Reds. In de slotfase voorkwam hij tegen Brighton & Hove Albion met een prachtredding puntverlies, waardoor Liverpool nog altijd foutloos is in de Premier League.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen