Dortmund grijpt tegen Leipzig meteen de koppositie

26 augustus 2018, 19:54   Bijgewerkt: 26 augustus 2018, 20:23

Borussia Dortmund is de Bundesliga uitstekend begonnen. De ploeg van Lucien Favre, die debuteerde in de Bundesliga, versloeg ondanks een tegendoelpunt na veertig seconde van Jean-Kévin Augustin opponent RB Leipzig (4-1). Zomeraanwinst Axel Witsel was meteen trefzeker bij zijn basisdebuut en schoot zijn ploeg naar de koppositie in Duitsland.

In het bekerduel met SpVgg Greuther Fürth was de middenvelder al in gevallen (en voorkwam hij een blamage), ditmaal begon hij in de basis. Binnen veertig seconden versloeg Augustin keeper Roman Burki, met een poging in de verre hoek van dichtbij: een razend snelle voorsprong voor RB Leipzig.

Na twintig minuten trok middenvelder Mahmoud Dahoud met een knappe kopbal de stand alweer gelijk. RB Leipzig bleef gevaarlijk, maar kwam via een ongelukkig eigen doelpunt Marcel Sabitzer op achterstand vlak voor rust. Uit een vrije trap verlengde hij de bal in het eigen doel. Sabitzer werd in de rust vervangen door Timo Werner.

Op dat moment was het overigens al 3-1, omdat Witsel meteen na het eigen doelpunt vanaf dichtbij met een halve omhaal Dortmunds derde binnen werkte. Ook met Werner in de ploeg lukte het de formatie van Ralf Rangnick, die dit seizoen aan het roer staat in Leipzig, ondanks meerdere kansen niet om Burki te passeren. In blessuretijd viel er nog een treffer, maar die kwam van de voet van Marco Reus en betekende de 4-1. Door de overwinning staat Dortmund op doelsaldo helemaal alleen bovenaan de Bundesliga na de eerste speelronde.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen